M.V. Valuas

MV Valuas, waar plezier en muziek maken heel goed samen gaan!

Muziekvereniging Valuas huurt een groot deel van de bovenverdieping van Gemeenschapshuis Ut Tref, waaronder ook de Valuaszaal. Hier wordt op maandagavond gerepeteerd door de percussiongroep en op vrijdagavond door de brassband. Naast muziek maken staat ook het sociale aspect hoog in het vaandel.

Percussiongroep

De percussiongroep (onder leiding van Sjaak Vercoulen) maakt muziek met een veelzijdigheid aan slagwerkinstrumenten, waarbij ook melodisch slagwerk of artikelen die je niet zo snel zou aanwijzen als slagwerkinstrument aan bod komen. Daarnaast zijn showelementen als lichteffecten niet meer weg te denken, wat het voor het publiek zeer aantrekkelijk maakt om naar te kijken.

Brassband

De brassband (onder leiding van Henk Mertens) speelt een veelzijdig repertoire, passend bij de optredens: pop, rock, film, klassiek, musical en meer. Een brassband is een orkestvorm die enkel uit koperblazers bestaat. Binnen de provincie Limburg vrij uniek (er zijn slechts zes brassbands tegenover zo’n 150 harmonieën en 125 fanfares), maar in Friesland en het Verenigd Koninkrijk een groot fenomeen.

 

Meer informatie is te vinden op www.mvvaluas.nl en vergeet niet @MVValuas te volgen op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube!