V.G. De Kwas

Vastelaovesgezelschap De Kwas 

Tijdens het belangrijkste Limburgse cultuurevenement, “De Vastelaovend” is Feestzaal Ut Tref de residentie van de oudste buurtvastelaovesvereniging van Venlo; Vastelaovesgezelschap De Kwas. Dit betekent dat alle activiteiten die door De Kwas worden georganiseerd, in Ut Tref plaatsvinden. 

Pallesaotebal

Dit vastelaovesbal vindt op zaterdag, drie weken voor de Vastelaovend plaats en trekt enkele honderden bezoekers. Enkele maanden eerder wordt het motto van de komende vastelaovend bekend gemaakt. De bezoekers laten zich hierdoor inspireren en passen hun kleding hierop aan. De gehele onderverdieping wordt door De Kwas versierd en aangekleed, passend bij het motto. Tijdens het Pallesaotebal wordt ook de nieuwe prins met zijn beide adjudanten bekend gemaakt. 

Natuurlijk organiseert de Kwas meerdere activiteiten, zoals de jaarlijkse bonte avond in november “De letste X”, de pronkzitting 's woensdags voor de Vastelaovend en de grote prinsereceptie op “vastelaovesvrijdag”.

Daarnaast heeft ook de Jeugd van de Kwas veel activiteiten in de weken voor de vastelaovend. Klik hier voor meer informatie.